Bruinen zonder zon, het beste product?

In de zomer is er niets fijner dan lekker in de zon liggen om een gezond bruin kleurtje te krijgen. Door het zonlicht maak je extra vitamine D aan, waardoor je meer energie en een beter humeur krijgt. Helaas is het niet verstandig om je huid te lang aan UVA en UVB straling bloot te stellen. Op lange termijn kan dit leiden tot huidveroudering en zelfs huidkanker. Nu kun je je natuurlijk van top tot teen insmeren met een zonnebrandcrème met factor 50 en in schaduw blijven zitten, maar je kunt er ook voor kiezen om te bruinen zonder zon. Maar wat is nu het beste product?

Bruinen zonder zon met de zonnebank

Nog even onder de zonnebank voordat je op vakantie gaat? De zonnebank is niet het beste product om snel bruin te worden. Ook een zonnebank zorgt ervoor dat je huid in contact komt met UV-A en UV-B straling, met alle schadelijke gevolgen van dien. Veel dermatologen pleiten ervoor om het gebruik van de zonnebank te verbieden. Mocht je toch onder de zonnebank willen, doe dit dan niet vaker dan 10 keer per jaar en maak gebruik van een zonnestudio. Natuurlijk is het ook belangrijk om je ogen goed te beschermen als je onder de zonnebank ligt.

In 10 minuten bruin dankzij een spray tan

Een andere manier om te bruinen zonder zon is het laten aanbrengen van een spray tan. Bij het aanbrengen van de spray sta je in een speciale cabine. Een apparaat vernevelt DHA tanning vloeistof op je huid. Deze stof zit ook in zelfbruiners. In 10 minuten ben je klaar en egaal bruin. Volgens sommige deskundigen is het gebruik van DHA niet aan te bevelen. Het inademen van deze stof zou gezondheidsproblemen veroorzaken. Volgens het Europese Scientific Committee vormt de dosis DHA die spuitcabines in Europese landen gebruiken echter geen gevaar voor de gezondheid.

Zelf aan de slag met zelfbruiner

De zelfbruiners die je bij de drogist kunt kopen zijn ideaal om in de privacy van je badkamer je benen of je gezicht even een kleurtje te geven. Vroeger stonden zelfbruiners bekend om het wortelkleurige resultaat, maar de huidige generatie zelfbruiners zorgt voor een mooi egaal resultaat. Je kunt kiezen uit vele varianten, zoals zelf bruinende doekjes, sprays, lotions, serums en gels. Met deze producten is bruinen zonder zon erg gemakkelijk. Wat de beste zelfbruiner voor jou is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Een spray breng je bijvoorbeeld sneller op dan een crème. Door te experimenteren kom je er snel achter wat voor jou het beste product is.

Add your comment

Onafhankelijk vergelijk

De beste producten hebben wij voor u geselecteerd.

Altijd de beste deal

Wij laten u zien bij welke winkel u terecht kunt.

Tevreden gebruikers

Dankzij onze website al vele tevreden gebruikers.