Veel gestelde vragen over zelfbruiners

De zomer begint, maar je benen lijken nog steeds op melkflessen. Of je hebt een feestje over een paar uur en die ene jurk staat toch beter met bruine benen eronder. In zulke gevallen is een zelfbruiner de redder in nood. Het is niet alleen een snelle, maar ook een veilige oplossing. Tijdens een bezoek aan de zonnebank wordt je huid blootgesteld aan UVA en UVB straling. De gevolgen op lange termijn zijn algemeen bekend. Een zelfbruiner is dus een betere optie, maar weet jij alles van dit product? Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen over zelfbruiners.

FAQ: Vragen over zelfbruiners:

1. Hoe werken zelfbruiners en hoe lang geniet ik van het effect?

Twee van de meest gestelde vragen over zelfbruiners zijn hoe een zelfbruiner nu precies werkt en hoe lang je het effect blijft zien.
Zelfbruiners bevatten de werkzame stof dihydroxyaceton (DHA). Deze stof reageert op de aminozuren van de dode huidcellen in de bovenste huidlaag. Er treedt een reactie op en de huidcellen worden bruiner. Meestal heb je zo’n 3 tot 5 dagen plezier van je bruine look. Met het verdwijnen van de dode huidcellen verdwijnt helaas ook de bruine teint. De kleur verdwijnt geleidelijk. Je kunt je rustig wassen en douchen nadat de zelfbruiner is ingewerkt. Hierdoor verdwijnt de kleur niet.

2. Hoe kies ik de juiste zelfbruiner?

Een van de andere vragen over zelfbruiners is hoe je de juiste zelfbruiner kiest. Het aanbod is zo groot dat je niet precies weet welke zelfbruiner voor jou geschikt is. Er zijn bijvoorbeeld zelf bruinende lotions die geleidelijk zorgen voor een mooi bruin kleurtje. Maar er zijn ook crèmes, foams en sprays die meteen al het gewenste resultaat laten zien.

Welke zelfbruiner je het beste kunt gebruiken is voor iedereen verschillend en hangt af van jouw huid en wensen. Heb je de juiste zelfbruiner gevonden, probeer dan eerst de zelfbruiner uit op een onopvallend plekje op je huid.

3. Beschermen zelfbruiners tegen de zon?

Om deze veel gestelde vraag snel te beantwoorden: Nee. Een zelfbruiner beschermt niet tegen de schadelijke invloeden van de zon. Zelfbruiners bevatten geen SPF. Het bruine kleurtje dat je dankzij de zelfbruiner hebt gekregen beschermt op geen enkele manier tegen de zon. Ga je na het gebruik van de zelfbruiner in de zon, smeer je dan altijd in met een zonnebrandcrème met een hoge factor, het liefst factor 50. Zonder deze bescherming wordt je huid aan de UVA en UVB straling blootgesteld, wat weer kan leiden tot huidveroudering en zelfs huidkanker.

Onafhankelijk vergelijk

De beste producten hebben wij voor u geselecteerd.

Altijd de beste deal

Wij laten u zien bij welke winkel u terecht kunt.

Tevreden gebruikers

Dankzij onze website al vele tevreden gebruikers.